Kartul, kaste ja hapukapsas meie moodi.

Tere.
    Selleks et valmistada odavalt sööki terveks päevaks tuleb kõigepealt vaadata külmkappi ja seejärel rahakotti.
Meie nii tegime külmkapp oli praktiliselt tühi seal paiknes vaid vanaema toodud praekapsas ja üks tomat.
Üllatus tuli hoopis kappi vaadates kui leidsime koti kartulit ja porgandeid.
Pilt selge ju! Praekartul haklihakastme ja praekapsaga.

Vaja on:
  • 2kg kartult (~0.6euri/kg)
  • 500g hakkliha (~1.2euri)
  • 2 sibulat (kui sul kodus sibulat ei vedele ei sobi sa ka kokaks)
  • 1 tomat (ainuke asi mis külmikus oli)
  • 1 piim (0.5euri)
  • 2spl jahu 
  • praekapsas
Valikuna võid veel lisada
  • paar porgandit
  • mõned mustikad
  • pits aramist
Kokku läks meil 3.1 euri

Asume tegudele!!
                                                                          Köök enne:

     Kaste 
Kastme tegemiseks otsige kõigepealt üks pann. Hakkige sibul ja kõrge temperatuuri juures pannile ( kui sa õli ei pannud siis oled lammas ja sobid ise sinna pannile). Lased sibula pehmeks ja lisad hakkliha. Senikaua kuni hakliha praeb käib tomat väikesteks tükkideks. Kui hakkliha hakkab valmis saama viskad peale tomati ja mõned mustikad. praed veel natuke ja peale 2 spl  jahu. Segad selle  läbi ja kõrval plaadile paned poti ja põhja natuke õli ja valad kogu selle möksi sinna sisse.  
Väikeste surakatega valad peale piima ja samal ajal segad.
Kui kaste juba hakkab ilmet võtma ja näeb välja nagu mõne keskmise pohmaka sitt siis aitap piimast ja võib lisada juba vett samal ajal koguaeg segades umbes 2 m intervalidega. Kui soovitud paksus on käes on aeg maitsestada. !


    Kartul
Kõigepealt tulep kartul koorida ja siis õhukesteks viiludeks hakkida. Pann millel enne sai praetud sai tuleb nüüd uuesti tulele panna ja uus õli selga valada. Pann kuumaks ja kartulid peale (juurde võid panna ka porgandit kui meeldib). Paar minutit praed kõrge temp. juures ja siis temp kuskile keskele ja kaas peale ja haudumua. Kui kartul juba parajalt pehme jälle temp. põhja, pits aramist ja pruunistame. Nüüd on aeg maitsestada. Kindasti tuleb lisada kartuli maitseainet sest kartul ei maitse muidu nagu päris! 

    Praekapsas
       Kui sulle on vaja õpetada kuidas võtta purgist kapsas panna see pannile kus sa enne kartult praadisid ja senikaua praadida kuni on kuldpuunikas siis palun siin see õpetus oli.

  
    Lõpetuseks
     Pildid valmis toitudest ja serveeringust ja võime väita et maitses väga hea. 



                                                                        Köök pärast:
 

Kommentaare ei ole:

Lehevaatamisi kokku