Täidetud pannkoogid üllatus kastmega,

Eilne pitsa sai vägakähku otsa ja täna oli vaja ka süüa nii et nagu ikka kapp lahti ja vastu vaatas sealt pool pannkoogijahu. Väike pilk pangakontole et äkki vahepeal imesid juhtunud ja no päris ime ei olnud aga paar euri vedeles seal. Ivo sai poodi käsutatud ja poest vajalikud asjad ostetud.


Vaja on:
  • pool pakki pannkoogijahu
  • 400g hakkliha (1.2 euri)
  • 1 pakk riivjuustu (0.89 euri)
  • 3 sibulat (nagu ikka)
  • natuke maitserohelist (näiteks 1 tuborg)
  • törts jahu
  • törts piima
Käed soustiseks
Täidis:

Võta kõigepealt üks korralik pann ja aseta see tulele loomulikult maksimum temperatuuril.
Tundejärgi pane õli lase see kuumaks ja kalla peale hakkliha.
Kuni hakkliha praeb saad lõigata sibula kuubikuteks ja kohe hakklihale selga valada.
Sega ja oota kuni sibula hakkliha segu on parajalt pruun ja vala see kaussi kuhu peale kalla kohe terve pakk riivjuustu. Sega hoolikalt ja aseta soojale pliidi rauale ( kui pliidi rauda ei ole siis klaasile). Nüüd võib hakkata pannkooke tegema.




Pannkoogid:

Võta üks mõõdukas kauss ja kalla sinna pannkoogijahu ning silmajärgi maitserohelist. Lisa silmajärgi vett ja sega hoolikalt kuni on selline korralik mass mitte väga vedel ja mitte väga paks. Võta pann millel praadisid enne täidist ja pese kraaniall hoolikalt puhtaks. Pann kohe peale psemist tulele ikka nii et veel vesi särtsuks siis on nagu lõbusam. Peale õli ja see kuskil kolmveerandi võimsuse peale pliidi maksimumist (kui sitt pliit siis täis võimsuse).
Kui õli piisavalt kuum kalla peale kulbiga taigent. Ühest kulbitäiest piisab( oleneb kulbist meie omast piisas).
lase natuke olla ja kergita ringiratast koogi ääri. Kui alt on sobiv värvus saavutatud siis keera kook ümber.
Prae ka teiseltpoolt ja tõsta taldrikule. Pane sisse täidis ja keera rulli. Jätka tegevust kuni taigen on otsas või kuni suudad kellegi teise veenda seda tegema.










Kaste:

Kui pannkoogid tehtud on aeg üllatuskastme jaoks. Pane pannile mida enne kasutasid supilusikatäis jahu. Pruusnista see ja vala peale piima samal ajal sega ja lase podiseda. Kui kaste on liiga paks lisa veel vett kui liiga vedel siis sa oled omadega perses. Üllatuskaste on nimi sellepärast et me ei teadnud kuidas jahukastet teha ja sisse jäid väiksed üllatused nagu hakkliha aga lihtsalt jahust. Kui keegi teab kuidas teha päriselt kastet siis võib meile kirjutada.

Kuidas asja ilusaks teha:

Ega me ise ka hästi asja ei jaga aga loodame et saime kaunistamisega piisavalt hästi hakkma et te seda kodus prooviksite. Võime ette öelda et pannkoogid on väga rammusad ja üle ühe meie süüa ei jõudnud.


Kommentaare ei ole:

Lehevaatamisi kokku